PGProtokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező
Study location | Hungary, Budapest |
---|---|
Type | Postgraduate, levelező |
Nominal duration | 3 semesters (90 ECTS) |
Study language | Hungarian |
Awards | PG |
Tuition fee | HUF 340,000 per semester |
---|---|
Application fee | HUF 50,000 per programme Az első féléves tandíj második részletéből kerül jóváírásra mindazoknak, akik az adott felvételi időszakban beiratkoznak és a félévet aktív státusszal kezdik meg. |
Entry qualification | Undergraduate diploma (or higher) A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték. A jelentkezéshez feltöltendő dokumentumo(ka)t magyar nyelven vagy hivatalos magyar fordításban tudjuk elfogadni. |
---|
Territory requirements | Applications are accepted from the following territories (based on citizenship): Hungary. |
---|
Language requirements | Hungarian |
---|
Other requirements | A relevant portfolio is required. |
---|
More information |
---|
Overview
„Caeremonia, praecedentia, modestia, mores “ – sajátítsd el gyakorlatban is a protokoll legfontosabb ismérveit! Napjainkban a hivatalos kapcsolattartás, a megfelelő kulturált viselkedés, a rendezvények szakmai és protokolláris lebonyolítása egyre nagyobb szerepet kap a hivatalos és magán kapcsolatokban az élet minden területén. A képzésünket elvégezve képes leszel a hazai és multinacionális vállalatok közigazgatási és diplomáciai testületek, minisztériumok, polgármesteri hivatalok, kulturális intézmények, szakmai érdekképviseletek és civil szervezetek protokoll és rendezvényszervezői feladatainak elvégzésre, hazai és külföldi kapcsolatok professzionális építésére, menedzselésére.
OH nyilvántartásba vételi határozat száma: OH-FHF/1794-4/2009
Programme structure
I. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Tantárgy:
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret I.
Előfeltételek: – ; Előadás: 20 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 4
Médiaismeret és PR és sajtókapcsolatok
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Protokollismeretek I.
Előfeltételek: – ; Előadás: 15 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 5
Retorika és beszédtechnika
Előfeltételek: – ; Előadás: 0 ; Gyakorlat: 10 ; Követelmény: gy ; Kredit: 3
Rendezvényszervezés I.
Előfeltételek: – ; Előadás: 15 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 5
Tárgyalástechnika
Előfeltételek: – ; Előadás: 0 ; Gyakorlat: 10 ; Követelmény: gy ; Kredit: 3
Viselkedéskultúra I.
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Címer- és zászlótan
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 2
I. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 80 ; Gyakorlat: 20 ; Kredit: 28
II. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Protokollismeretek II.
Előfeltételek: – ; Előadás: 15 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 4
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret II.
Előfeltételek: – ; Előadás: 0 ; Gyakorlat: 20 ; Követelmény: gy ; Kredit: 4
Protokoll gyakorlat (szakmai gyakorlat)
Előfeltételek: – ; Előadás: 0 ; Gyakorlat: 10 ; Követelmény: gy ; Kredit: 4
Rendezvényszervezés II.
Előfeltételek: – ; Előadás: 15 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 4
A közbeszerzés és a protokoll kapcsolata
Előfeltételek: – ; Előadás: 5 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 2
Katonai protokoll és ceremóniás rendek
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Pályázatírás és pályáztatás
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 2
Személyközi és kultúraközi kommunikáció
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Viselkedéskultúra II. – Viselettörténet és megjelenés-kultúra
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
II. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 75 ; Gyakorlat: 30 ; Kredit: 29
III. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Diplomáciatörténet
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret III. (díszétkeztetés)
Előfeltételek: – ; Előadás: 20 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 4
Irányított szakmai gyakorlat feldolgozása
Előfeltételek: – ; Előadás: 0 ; Gyakorlat: 10 ; Követelmény: gy ; Kredit: 4
Protokollismeretek III.
Előfeltételek: – ; Előadás: 15 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 4
Rendezvényszervezés III. – hostesstan
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Sportprotokoll, sportdiplomácia
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Szakdolgozat
Kredit: 6
Turisztikai és idegenvezetői ismeretek
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
Turisztikai földrajz
Előfeltételek: – ; Előadás: 10 ; Gyakorlat: 0 ; Követelmény: k ; Kredit: 3
III. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 85 ; Gyakorlat: 10 ; Kredit: 33
KÉPZÉS ÖSSZESEN
Előadás: 240 ; Gyakorlat: 60 ; Kredit: 90
Career opportunities
Az elsajátított, szerzett ismeretek birtokában a végzett hallgatók képesek lesznek hazai és nemzetközi multinacionális cégeknél, vállalatoknál, közigazgatási, diplomáciai testületeknél, minisztériumoknál, polgármesteri hivataloknál, kulturális intézményeknél, szakmai érdekképviseleteknél és civil szervezeteknél végzendő magas színvonalú szakmai munkára.