posztgraduálisProtokoll szaktanácsadó és rendezvényszervező
Tanulmányok helye | Magyarország, Budapest |
---|---|
Típus | Posztgraduális, levelező |
Névleges időtartam | 3 félévek (90 ECTS) |
Tanulmányok nyelve | magyar |
Díjak | posztgraduális |
Tandíj | 340 000 Ft félévenként |
---|---|
Jelentkezési díj | 50 000 Ft programonként Az első féléves tandíj második részletéből kerül jóváírásra mindazoknak, akik az adott felvételi időszakban beiratkoznak és a félévet aktív státusszal kezdik meg. |
Felvételi követelmény | Alapképzés (vagy magasabb) A szakirányú képzésre bármilyen főiskolai, egyetemi vagy alapszakos diplomával rendelkezők jelentkezhetnek, akik oklevelüket a jelentkezést megelőzően szerezték. A jelentkezéshez feltöltendő dokumentumo(ka)t magyar nyelven vagy hivatalos magyar fordításban tudjuk elfogadni. |
---|
Területi követelmények | Jelentkezések elfogadva az alábbi területekről (állampolgárság alapján): Magyarország. |
---|
Nyelvi követelmények | magyar |
---|
Egyéb követelmények | Szükség van megfelelő portfólióra. |
---|
További információ |
---|
Áttekintés
„Caeremonia, praecedentia, modestia, mores “ – sajátítsd el gyakorlatban is a protokoll legfontosabb ismérveit! Napjainkban a hivatalos kapcsolattartás, a megfelelő kulturált viselkedés, a rendezvények szakmai és protokolláris lebonyolítása egyre nagyobb szerepet kap a hivatalos és magán kapcsolatokban az élet minden területén. A képzésünket elvégezve képes leszel a hazai és multinacionális vállalatok közigazgatási és diplomáciai testületek, minisztériumok, polgármesteri hivatalok, kulturális intézmények, szakmai érdekképviseletek és civil szervezetek protokoll és rendezvényszervezői feladatainak elvégzésre, hazai és külföldi kapcsolatok professzionális építésére, menedzselésére.
OH nyilvántartásba vételi határozat száma: OH-FHF/1794-4/2009
Programstruktúra
I. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Tantárgy:
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret I.
Előadás: 20 ; Kredit: 4
Médiaismeret és PR és sajtókapcsolatok
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Protokollismeretek I.
Előadás: 15 ; Kredit: 5
Retorika és beszédtechnika
Gyakorlat: 10 ; Kredit: 3
Rendezvényszervezés I.
Előadás: 15 ; Kredit: 5
Tárgyalástechnika
Gyakorlat: 10 ; Kredit: 3
Viselkedéskultúra I.
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Címer- és zászlótan
Előadás: 10 ; Kredit: 2
I. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 80 ; Gyakorlat: 20 ; Kredit: 28
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
II. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Protokollismeretek II.
Előadás: 15 ; Kredit: 4
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret II.
Gyakorlat: 20 ; Kredit: 4
Protokoll gyakorlat (szakmai gyakorlat)
Gyakorlat: 10 ; Kredit: 4
Rendezvényszervezés II.
Előadás: 15 ; Kredit: 4
A közbeszerzés és a protokoll kapcsolata
Előadás: 5 ; Kredit: 2
Katonai protokoll és ceremóniás rendek
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Pályázatírás és pályáztatás
Előadás: 10 ; Kredit: 2
Személyközi és kultúraközi kommunikáció
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Viselkedéskultúra II. – Viselettörténet és megjelenés-kultúra
Előadás: 10 ; Kredit: 3
II. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 75 ; Gyakorlat: 30 ; Kredit: 29
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
III. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Diplomáciatörténet
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Interkulturális gasztronómia és szállodaismeret III. (díszétkeztetés)
Előadás: 20 ; Kredit: 4
Irányított szakmai gyakorlat feldolgozása
Gyakorlat: 10 ; Kredit: 4
Protokollismeretek III.
Előadás: 15 ; Kredit: 4
Rendezvényszervezés III. – hostesstan
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Sportprotokoll, sportdiplomácia
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Szakdolgozat
Kredit: 6
Turisztikai és idegenvezetői ismeretek
Előadás: 10 ; Kredit: 3
Turisztikai földrajz
Előadás: 10 ; Kredit: 3
III. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 85 ; Gyakorlat: 10 ; Kredit: 33
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
KÉPZÉS ÖSSZESEN
Előadás: 240 ; Gyakorlat: 60 ; Kredit: 90
Karrierlehetőségek
Az elsajátított, szerzett ismeretek birtokában a végzett hallgatók képesek lesznek hazai és nemzetközi multinacionális cégeknél, vállalatoknál, közigazgatási, diplomáciai testületeknél, minisztériumoknál, polgármesteri hivataloknál, kulturális intézményeknél, szakmai érdekképviseleteknél és civil szervezeteknél végzendő magas színvonalú szakmai munkára.