Logo of Budapesti Metropolitan Egyetem

posztgraduálisTipográfus (print- és webdesign)

Tandíj 445 000 Ft félévenként
Jelentkezési díj 50 000 Ft programonként

Az első féléves tandíj második részletéből kerül jóváírásra mindazoknak, akik az adott felvételi időszakban beiratkoznak és a félévet aktív státusszal kezdik meg.

További információ

metropolitan.hu/..-print-es-webdesign-sztk 

Áttekintés

A tipográfia menő!

Ha te is a komoly és átfogó tudást választanád, a TIPOST-on a helyed! A széles körben elterjedt gyorstalpalókkal szemben, négy féléves képzésünkön az inspiráció mellett valódi szakmai tudásra számíthatsz!

Várunk minden olyan jelentkezőt, aki szeretné a sokoldalú tipográfiát alaposan megismerni:
*a betűtervezéstől
*a webdesignon,
*a kalligráfián
*és a kiadványtervezésen keresztül,
*az experimentális tipográfiáig
*és az arculattervezésig.

A képzés gyakorlat orientált, de az elméleti hátteret is megkapod ahhoz, hogy tudásod megalapozott legyen!


„A tipográfia egy eszköz amivel különféle dolgokat tehetünk: tartalmat formálunk, fizikai testet adunk a nyelvnek, lehetővé tesszük az üzenetek áramlását az emberek között. A tipográfia élő hagyomány, ami összekapcsol más alkotókkal, a múltban és a jövőben.” (Ellen Lupton: Thinking with Type)


A hagyományos tipográfia gazdag öröksége ma sem elavult, új értelmet nyer a kortárs tipográfiában, a kiadványtervezés és a webtervezés területén a legújabb trendek ismeretében!

A képzésünk gyakorlatorientált. A megújult tanmenetünk szerint az óraszám háromnegyed részét a gyakorlati óráink teszik ki. A tipográfiai tervezés áll a középpontban, de a technikai tudás támogatása is célunk. A feladatok megvalósítása közben figyelmet szentelünk ezeknek a területeknek is. Tipográfus alkotó tábort szervezünk minden évben. Műhelylátogatás keretében betekintünk a design stúdiók és a nyomdák munkájába. Szoros kapcsolatot ápolunk a kortárs művészekkel, akiket időről időre meghívunk vendégelőadóként.

OH nyilvántartásba vételi határozat száma: FF/1752-3/2014

Karrierlehetőségek

A tipográfus képzés befejezése után bátran vállalkozhatsz design stúdiókban, ügynökségeknél, elsősorban tipográfus szemléletű feladatokra: kiadványtervezésre, arculattervezésre, könyvek, magazinok teljes körű tervezésére, UI és UX design feladatokra. Könyvkiadóknál is hasznos munkaerővé válhatsz. Sok végzett hallgatónk választja az önálló tervezői munkát vállalkozóként.

Jelenleg nem lehet jelentkezni
Jelenleg nem lehet jelentkezni