Logo of Budapesti Metropolitan Egyetem

PGFenntarthatósági menedzsment

Tuition fee HUF 477,500 per semester
Application fee HUF 50,000 per programme

Az első féléves tandíj második részletéből kerül jóváírásra mindazoknak, akik az adott felvételi időszakban beiratkoznak és a félévet aktív státusszal kezdik meg.

More information

metropolitan.hu/..-szakiranyu-tovabbkepzes 

Overview

A fenntarthatóság témája manapság mindenhol jelen van és mindent körbefon. Magabiztosan kijelenthetjük, hogy napjainkban már nem csak trend, de elvárás is egy vállalat szempontjából, hogy minél fenntarthatóbb, etikusabb és zöldebb legyen, azaz minél kisebb ökológiai lábnyommal bírjon.

Ráadásul a szabályozások egyre szigorodnak, az EU új, 2024-től bevezetésre kerülő irányelve, a CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) a vállalatok széles körére terjed ki, így az egységes jelentéskészítési kötelezettség számos céget érinteni fog. Az új irányelv vállalati alkalmazása 2025-2027-től lesz kötelező (megadott szabályok szerint), de a felkészülést mielőbb el kell kezdeni, hiszen a teljes tervezési folyamat akár éveket is igénybe vehet.

Szerezz naprakész tudást a Budapesti Metropolitan Egyetem Fenntarthatósági menedzsment képzésén, amely az elméleti alapokat gyakorlatban segít elmélyíteni, akár a saját vállalatod fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseit megválaszolva.

A fenntarthatósági menedzsment szakirányú továbbképzési szak a fenntarthatóság mindhárom pillérére (ökológiai, társadalmi, vállalatirányítási) összpontosítva célozza a fenntarthatósággal összefüggő ismeretek és készségek fejlesztését. A képzés során az elméleti kérdések feldolgozása mellett hangsúlyos elemként jelenik meg a gyakorlati készségek kialakítására, fejlesztésére való törekvés.

A képzés kiemelt célja, hogy a végzett szakemberek képessé váljanak vállalatukon belül a fenntarthatósági gyakorlat kidolgozására, a fenntarthatósági célok meghatározására és ellenőrzésére, valamint a fenntarthatóság üzleti értelmezésére, azzal összefüggő stratégiai gondolkodásra.

Programme structure

I. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Tantárgy:
Fenntartható- és környezeti gazdaságtan alapjai
Előadás: 15 ; Kredit: 4

Fenntartható fejlődés, körforgásos gazdaság és alternatív közgazdaságtani irányzatok
Előadás: 15 ; Kredit: 4

Társadalmi felelősség kérdései
Gyakorlat: 20 ; Kredit: 5

Fenntartható pénzügyek
Előadás: 20 ; Kredit: 5

A fenntarthatóság mérése
Gyakorlat: 20 ; Kredit: 5

Projektmunka 1.
Gyakorlat: 10 ; Kredit: 5

I. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 50 ; Gyakorlat: 50 ; Kredit: 28
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

II. FÉLÉVRE AJÁNLVA:
Jogi szabályozások a környezetvédelem területén
Előadás: 30 ; Kredit: 7

Fenntartható vállalati stratégia
Előfeltételek: Társadalmi felelősség kérdései ; Gyakorlat: 30 ; Kredit: 7

Fenntarthatósági jelentéskészítés, riporting
Előfeltételek: A fenntarthatóság mérése ; Gyakorlat: 25 ; Kredit: 6

Projektmunka 2.
Előfeltételek: Projektmunka 1. ; Gyakorlat: 15 ; Kredit: 6

Szakdolgozat
Kredit: 6

II. FÉLÉV ÖSSZESEN
Előadás: 30 ; Gyakorlat: 70 ; Kredit: 32
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

KÉPZÉS ÖSSZESEN
Előadás: 80 ; Gyakorlat: 120 ; Kredit: 60

Career opportunities

A szak elvégzésével olyan fenntarthatósági ismereteket szerezhetsz vállalatirányítási és üzleti viszonylatból, amelyek elengedhetetlenek a jövőre nézve minden kis-közép- és nagyvállalat számára.

A képzés elvégzése után egy cégen belül képes leszel olyan pozíciók betöltésére, amelyek feladata a fenntarthatósági célok kialakítására, megvalósítására és ellenőrzésére a gyakorlatban is, valamint a fenntarthatóság üzleti értelmezésére, azzal összefüggő stratégiai gondolkodásra.

Not available for applying at the moment
Not available for applying at the moment
Logo
Logo